Mikrobiologija

Težave z mikrobi (bakterije, virusi, glive...) se vedno bolj pojavljajo v našem vsakdanjem življenju. Poleg tega, da so mikrobi glavni krivci za človekove bolezni, soustvarjajo svet tudi na drugih področjih kot je npr. tehnologije čiščenja odpadnih voda, v živilski industriji (fermentacija, kvarljivci, probiotiki, prehranska nadomestila...) v farmacevtski industriji, v veterini. Pomembno vlogo igrajo tudi ko govorimo o človekovi higieni in o higieni človekovega okolja (npr. priprava hrane...). V našem podjetju ponujamo hitro in učinkovito svetovanje z različnih področij splošne mikrobiologije.

Ekologija in ekotoksikologija

Varovanje okolja, je v zadnjih letih postalo pomemben del vsakega podjetja. Pri nas vam ponujamo svetovanje in pomoč na vseh področjih dela z varstvom okolja. Pri tem dajemo poseben poudarek na ekotoksikologijo, ki se v okoljskih študijah vedno bolj uporablja, saj daje ključne informacije o tem, ali so vzorci nevarni ali ne. Čeprav tovrstno preizkušanje še ni prisotno v zakonodaji, pa se ga pri nas in na tujem vedno pogosteje uporablja.

Varna hrana

Nadzor človekove prehrane je v času globalizacije postal izrednega pomena. Pri tem pa ni pomembna samo kvaliteta, pač pa tudi njegova higienska ustreznost in ustreznost različnih postopkov pri delu z živili (transport, predelava, priprava, HACCP...). Področje mikrobiologije je izrednega pomena pri zagotavljanju varne hrane. Izjemnega pomena pri tem je uporaba dobrih praks, s katerimi preprečimo neustreznost živil ter hitro in učinkovito ukrepanje, v kolikor pride do težav.

Raziskave in razvoj

Storitve, ki vam jih ponujamo so vedno stvar možnosti in dogovora. S svojim interdisciplinarnim znanjem in izkušnjami iz raziskovalnega dela vam ponujamo tudi sodelovanje v vaših razvojno raziskovalnih skupinah. Največ vam lahko ponudimo, če naše znanje - svetovalne storitve - združimo z laboratorijskimi analizami in tako omogočimo hitro in učinkovito reševanje težav.

Potrebujete še več informacij? Pošljite povpraševanje.

Delovni čas

Ponedeljek-petek: 7.00-15.00
Sobota: 7.00-15.00

Nedelje in prazniki: zaprto

Kontakt

Mikrobiologija Avberšek d.o.o.
Lipa 10, 3320 Velenje